Priopćenje Županijske organizacije HDZ-a Ličko-senjske županije

Priopćenje Županijske organizacije HDZ-a Ličko-senjske županije

Poštovani,

kao najjača politička opcija u Ličko-senjskoj županiji koja ujedno u Županijskoj skupštini Ličko-senjske županije s koalicijskim partnerima ima predstavničku većinu dužni smo upozoriti i pozvati  na prestanak uzurpacije prostora zgrade Ličko-senjske županije od strane predsjednika stranke “Lipo”  Darka Milinovića.

Politički je neprihvatljivo da se županijska zgrada i infrastruktura županije svakodnevno koristi odnosno zloupotrebljava radi otvorene promidžbe  jedne politčke opcije.  Istovremeno, korištenjem županijske infrastrukture i telefona, kopiranih uređaja, županijskih ureda, pa sve do zaposlenika županije u stranačke svrhe svoje novoosnovane stranku njezin predsjednik ulazi u zonu nedopuštenog korištenja javnih resursa.
Današnjim “priopćenjem za medije” se iz zgrade županije uz popratnu fotografiju želi poslati poruka pučanstvu Ličko-senjske županije uz slogane: “Nitko nam ništa ne može, to nije zgrada županije-to je moja zgrada, to je zgrada stranke “Lipo”.

Takvo djelovanje niti je politički dopušteno, niti je lipo, već izaziva javno zgražanje. Očito je da se radi o zlouporabi i uzurpaciji prostorija županijske zgrade u promidžbu jedne političke opcije.
Onima koji to rade poručujemo: nemojte gubiti vrijeme i prema javnosti slati daljnja demagoška obrazloženja vezana uz uzurpaciju županijskih prostorija koja bi bila potkrepljena odobrenjem o korištenju prostorija u zgradi koje ste sami sebi odobrili jer ste u sukobu interesa ili bolje rečeno u dogovoru sami sa sobom na relaciji župana i predsjednika stranke.
Shodno svemu navedenom napominjemo da smo kao vladajuća stranka u Ličko-senjskoj županiji dužni upozoriti na ružno ponašanje župana odnosno predsjednika stranke “Lipo”.

Tajnik Županijske organizacije HDZ-a
Ličko-senjske županije

Ernest Petry, mag. iur. univ. spec. oec.