Reagiranje ŽO HDZ-a Ličko-senjske županije na medijsku objavu stranke “LiPO”

Reagiranje ŽO HDZ-a Ličko-senjske županije na medijsku objavu stranke “LiPO”

Umjesto pokušaja odgovora na utemeljenu kritiku, od stranke “LiPO” dobili smo medijsko očitovanje koje vrvi netočnim navodima i osobnim napadima.
Župan se pravi da ne razumije razliku između korištenja županijske dvorane i zlouporabe županijske infrastrukture.

Ona je takva da izlazi iz okvira ne samo prihvatljivog političkog ponašanja nego i dopuštene prakse, a kao argument se objavljuje akt župana o davanju prostorija županije na privremeno ili povremeno korištenje od 22. 10. 2018. godine koji je “za nepobjedivosti” donio sam župan i to nakon njegovog isključenja iz HDZ-a.

Nadalje napominjemo da ni jednim zakonom ili županijskim aktom nije dopušteno korištenje zaposlenika i županijske infrastrukture na način na koji to radi predsjednik stranke “LiPO”.
Bez obzira na salvu uvreda tu činjenicu ne može se prikriti ovakvim paušalnim “odgovorima” i pokušajima diskreditacije ljudi na osobnoj razini.
Dakle tema reagiranja ŽO HDZ-a Ličko-senjske županije je bila da župan koristi županijsku infrastrukturu i zaposlenike županije u stranačke svrhe. To nije dopušteno jer umjesto da isti rade za građane pretvara ih se u logističare jedne političke opcije. Oni su zaposlenici i na plaći ovih prvih i dužni su se tako ponašati.  To treba shvatiti i Milinović, te prihvatiti da mu dužnost župana koju trenutno obnaša nije olakšavajuća nego otežavajuća okolnost.
Na županov politički put koji je započeo davnih 80-ih godina prošlog stoljeća nećemo se ovim putem osvrtati.

Tajnik Županikske organizacije HDZ-a
Ličko-senjske županije

Ernest Petry, mag. iur. univ. spec.oec.