Tražilica

Učlani se

 hdz sredisnjica

MHDZ

 

 Zaklada hrvatskog državnog zavjeta

 

 

HDZ TV

financiranje

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 36 
Početna
Obilježen europski Dan sjećanja na žrtve totalitarnih režima - Plitvička Jezera Ispis
ŽO Hrvatske demokratske zajednice - Pl. Jezera
Utorak, 26 Kolovoz 2014 09:16

Članovi Općinskog odbora Općine Plitvička Jezera na čelu sa predsjednikom  OO HDZ-a Borisom Luketić,članice Zajednice žena “Katarina Zrinski” kao i članovi mladeži HDZ-a Općine Plitvička Jezera polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća  kod centralnog križa u Korenici obilježili su dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima.

 
OSNOVANA ZAJEDNICA PODUZETNIKA I OBRTNIKA HDZ-a LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE Ispis
ŽO Hrvatske demokratske zajednice - Ličko-senjska županija
Nedjelja, 13 Srpanj 2014 00:00

U organizaciji ŽO Hrvatske demokratske zajednice održana je Izborna skupština Zajednice poduzetnika i obrtnika HDZ-a Ličko-senjske županije. Predsjednik Radnog predsjedništva gospodin Nikola Šulentić, zahvalio se na nazočnosti obrtnicima i poduzetnicima iz svih gradova i općina Ličko-senjske županije, kao i svim predsjednicima općinskih i gradskih odbora, koji su došli podržati izbornu skupštinu.

Govoreći o trenutnoj gospodarskoj situaciji na ovim prostorima potpredsjednik ŽO HDZ-a LSŽ, župan Milan Kolić je istaknuo neke od aktivnosti koje je Županija poduzela kako bi se oživjelo gospodarstvo i obrtnicima olakšalo i ubrzalo stvaranje novih dobara. Od 1998. do konca 2013. godine posredovanjem Županije odobrena su 783 kredita, vrijednosti 201 milijun kuna, a sve to uz jednu od najnižih kamatnih stopa u RH. Ličko-senjska županije je prihvatila Program 2014-2020. g. kroz nekoliko strateških ciljeva. Planira se daljnje kreditiranje poduzetništva uz korekciju kamate, nastavlja se i s davanjem jamstva za kredite poduzetnika gdje smo planirali više od milijun kuna, tu je i sufinanciranje priprema projekata za kreditiranje putem Fondova EU-a, projekata iz izvornih sredstava Županije. Potpora ovim strateškim ciljevima svakako je i razvoj županijskih institucija za razvoj poduzetničkih inkubatora, gdje je u suradnji s Gradom Gospićem izrađen i prijavljen projekt Razvojnog centra Ličko-senjske županije koji stoji oko 23 milijuna kuna, a mnogo će značiti svim obrtnicima i poduzetnicima koji bi na jednome mjestu trebali dobiti pomoći pri realizaciji projekata apliciranih na predpristupne fondove EU. Stvaranje atmosfere za privlačenje izravnih stranih ulaganja je i formiranje centra za podršku investitorima za razvoj poduzetničkih zona. Kroz našu razvojnu agenciju LIRA-u se već realizirao niz projekata i moram izraziti zahvalnost našim brojnim poduzetnicima. Tu je i naš LAG-a čija je studija ušla u krug najboljih, a ocijenjena je kao treća po kvaliteti od 12 prihvaćenih, rekao je između ostaloga župan Milan Kolić.

 
Odluka o održavanju Izborne skupštine MHDZ-a Ispis
Mladež Hrvatske demokratske zajednice - Gospić
Srijeda, 09 Srpanj 2014 07:59

MHDZMLADEŽ HRVATSKE DEMOKRATSKE ZAJEDNICE
Gradska organizacija Grada Gospića
Grad Gospić, 03. srpnja 2014.

 

Donesena Odluka o održavanju Izborne skupštine MHDZ-a GO Grada Gospića dana 11. srpnja 2014. godine

Temeljem Odluke Nacionalnog predsjedništva MHDZ-a donesena je Odluka o provođenje unutarstranačkih izbora i izbora i tijela i dužnosnika mladeži HDZ-a Ličko-senjske županije sukladno Pravilniku o provođenju unutarstranačkih izbora i izbora i tijela i dužnosnika mladeži HDZ-a.

 
Odluka o održavanju Izbornih skupština MHDZ-a Ispis
Mladež Hrvatske demokratske zajednice - Gospić
Ponedjeljak, 16 Lipanj 2014 07:25


MLADEŽ HRVATSKE DEMOKRATSKE ZAJEDNICE
LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE
Grad Gospić, 13. lipnja 2014.

 

Donesena Odluka o održavanju Izbornih skupština MHDZ-a u Ličko-senjskoj županiji

Temeljem Odluke Nacionalnog predsjedništva MHDZ-a donesena je Odluka o provođenje unutarstranačkih izbora i izbora i tijela i dužnosnika mladeži HDZ-a Ličko-senjske županije sukladno Pravilniku o provođenju unutarstranačkih izbora i izbora i tijela i dužnosnika mladeži HDZ-a.

 
KONFERENCIJA ZA NOVINARE O REZULTATIMA IZBORA ZA EU PARLAMENT Ispis
ŽO Hrvatske demokratske zajednice - Gospić
Ponedjeljak, 26 Svibanj 2014 00:00

Predsjednik ŽO HDZ-a Ličko-senjske županije dr. Darko Milinović, u nazočnosti predsjednika općinskih i gradskih odbora HDZ-a, održao je konferenciju za novinare . Na istoj je nazočne upoznao sa  rezultatima izbora za EU parlament na razini Ličko-senjske  županije, gradova i općina .

Ponovno smo dokazali da smo po rezultatima najjači u Hrvatskoj. Grad Gospić ostvario je 66.33%, Otočac 63.83%, Novalja je opet u usponu sa  56.54%, kao i Senj gdje smo dobili povjerenje 57.37 % birača. Što se tiče općina najbolji su rezultati u  Brinju, 77.23%, slijedi Lovinac sa 73.61%, Perušić je ostvario 70.08%, a  Karlobag 69.34%. U općinama sa pretežito srpskim stanovništvom rezultati su drukčiji jer je SDSS Milorada Pupovca svojim članovima i simpatizerima sugerirao da glasuju za SDP-ovu koaliciju. U  Općini Plitvička jezera ostvarena je tijesna pobjeda HDZ-ove koalicije sa 42.93%, dok je SDP odnio prevagu u Općinama Donji Lapac, Vrhovine i Udbina. Na županijskoj razini HDZ-ova je koalicija dobila  58.09 % glasova, slijedi SDP sa 22.53%, dok OraH ima  4.94%, Nezavisni forum 2.68, dok je Savez za Hrvatsku dobio  povjerenje 3.80 % birača, komentirao je predsjednik Milinović izborne rezultate.

HDZ je sa koalicijskim partnerima ponovno dokazao da je najjača politička snaga i da je došlo vrijeme za prijevremene izbore kako bi se maknula ova nesposobna Vlada. Imamo spremne kvalitetne projekte i aktualna Vlada treba otići jer nas je dovela do gospodarskog dna. Želim se osvrnuti i na lokalnu razinu. SDP u Gospiću ima najslabiji rezultat u državi. Ovdje su neki vodili zaista prljavu i prizemnu kampanju punu uvreda i  laži. Nije im uspjelo jer su građani uvidjeli kuda to vodi i kako se to provodi, rekao je dr. Milinović.

Gospođa Sanja Rukavina, na listi Nacionalnog foruma, jedina kandidatkinja za EU parlametn iz Gospića, vodila je vrlo korektnu kampanju, bez podmetanja i laži. Na našim predizbornim skupovima također niste čuli niti jednu riječ protiv Sanje Rukavine, niti bilo kakav negativni komentar. Zato joj s ovog mjesta želim čestitati na hrabrosti  i  ustrajnosti jer joj nije bilo lako. Nije polučila onaj izborni rezultat koji je očekivala. Njezin problem, odnosno „uteg oko vrata“ je bio upravo Karlo Starčević koji je grubim neistinama i negativnom retorikom pokušao diskreditirati HDZ-ovu koaliciju, a sve to uz pomoć jednog trabanta-portala. Starčević je najviše naštetio gospođi Sanji Rukavini i  uvjeren sam da bi polučila bolji rezultat  da se ogradila od Starčevića. Evo vam jednog primjera. Novoselija  u kojoj živi Starčević dala je Sanji Rukavini svega 4 glasa! Čestitam Aleksinici, Novoseliji, Kalinovači, Plani… Vratili su se HDZ-u, a okrenuli leđa Karlu Starčeviću. Upravo su SDP, Karlo Starčević i taj pro SDP-ovski portal poznat po lažima, najveći gubitnici ovih izbora i najtužniji su zbog rezultata, zaključio je Milinović.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 8 od 52
RocketTheme Joomla Templates