Tražilica

Učlani se

 hdz sredisnjica

MHDZ

 

 Zaklada hrvatskog državnog zavjeta

 

 

HDZ TV

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 46 
Početna
Kandidati za EU parlament Dubravka Šuica i Ivan Sablić Ispis
ŽO Hrvatske demokratske zajednice - Gospić
Srijeda, 07 Svibanj 2014 09:19

Pobjednički put Dubravke Šuice i Ivana Sablića, kandidata „plave skupine“ koalicijske liste HDZ, HSS, HSP AS, BUZ, ZDS,HDS u Ličko-senjskoj županiji, započeo je druženjem na gradskoj tržnici u Gospiću, a potom na glavnom trgu u Otočcu. Susret licem u lice s glasačima nezamjenjiv je pokazatelj kako narod diše. Svakim novim stiskom ruke i razgovorom potvrđuje se da mu je prekipjelo - kada će se više prekinuti ova agonija!?

Spas se, neumorno ponavljaju naši kandidati, krije u malim i srednjim poduzetnicima. A u Gospiću su upravo s njima Šuica i Sablić razgovarali što i kako napraviti kada Milanović i Linić guše gospodarstvo novim nametima. S njima su, naravno, bili i predstavnici lokalne vlasti: župan Milan Kolić i gradonačelnik Petar Krmpotić.

 
Snaga ZA bolje sutra Ispis
ŽO Hrvatske demokratske zajednice - Gospić
Petak, 02 Svibanj 2014 07:22

 

PREDIZBORNI SKUP

Koalicijske liste HDZ, HSS, HSP dr.A.Starčević, BUZ

petak, 2. svibnja 2014.godine
KIC, Budačka 12
19.00 sati

 
Posjet Domu za starije i nemoćne u Gospiću Ispis
ŽO Hrvatske demokratske zajednice - Gospić
Petak, 18 Travanj 2014 07:13

I ove godine već tradicionalno uoči najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa predstavnici ŽO HDZ-a Ličko – senjske županije, GO HDZ-a Gospića, Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski“ i Mladeži HDZ-a posjetili su Dom za starije i nemoćne u Gospiću.

Nakon riječi dobrodošlice koje je uputila ravnateljica gospođa Ivanka Vrkljan, u ime Hrvatske demokratske zajednice korisnicima i djelatnicima Doma obratio se predsjednik Mladeži HDZ-a, zamjenik gradonačelnika Gospića, gospodin Ivan Biljan. U svom je obraćanju zahvalio sugrađanima treće životne dobi, za sve što su dali zajednici za vrijeme svog životnog puta, a sada je na svima nama da im dane koje provode u Domu učinimo što kvalitetnijim. Na kraju svog obraćanja gospodin Biljan je poželio sretan Uskrs i uskršnje blagdane svim korisnicima i djelatnicima .

U ime korisnika Doma nazočnima se obratila gospođa Mandica Horvatović, koja je zahvalila predstavnicima Hrvatske demokratske zajednice koji im tradicionalno uljepšavaju Uskršnje i Božićne blagdane svojim dolaskom i poklonima koje donose.  

 
Podjela maslinovih grančica uoči Cvjetnice Ispis
ŽO Hrvatske demokratske zajednice - Gospić
Petak, 11 Travanj 2014 12:08

Već tradicionalno, u petak uoči Cvjetnice, na gradskoj tržnici u Gospiću, predstavnici Županijskog odbora HDZ-a Ličko-senjske županije, Gradskog odbora HDZ-a Gospić, Mladeži HDZ-a i Zajednice žena HDZ-a Gospić dijelili su maslinove grančice i boje za jaja. Više stotina Gospićana, članova i simpatizera HDZ-a posjetilo je štand.

 
Tribina „Naše zdravlje je u našim rukama“ Ispis
Zajednica žena "Katarina Zrinski" - Ličko-senjska županija
Srijeda, 02 Travanj 2014 08:54

Povodom Svjetskog dana zdravlja u organizaciji Zajednica žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ Ličko-senjske županije i grada Gospića, održana je tribina „Naše zdravlje je u našim rukama“.

Nakon pozdravnih riječi predsjednice Zajednice žena „Katarina Zrinski“ Ličko-senjske županije gospođe Marte Grgurić, na tribini je o navedenoj temi govorila dr. med. Ivanka Krmpotić, spec. internist - dijabetolog. U svom predavanju dr. Krmpotić je između ostalog nazočne upoznala sa podacima o očekivanom trajanju životu u Hrvatskoj, te o pet najčešćih razloga odlaska obiteljskom liječniku. Navela je deset vodećih uzroka smrti u Hrvatskoj 2012.godine, a to su ishemijske bolesti srca, cerebrovaskularne bolesti, zloćudne novotvorine dušnika, dušnica i pluća, zloćudne novotvorine debelog crijeva, kronične bolesti donjeg dišnog sustava, insuficijencije srca, hipertenzivne bolesti, dijabetes, kronične bolesti jetre, fibroza i ciroza, te zloćudne novotvorine dojke.

Nadalje je dr. Krmpotić iznijela čimbenike rizika na koje pojedinca ne može utjecati, da bi spriječio neku bolest, a to su dob i spol, te pozitivna obiteljska anamneza. Također je navela i čimbenike rizika na koje svaki pojedinac može utjecati, a to su arterijska hipertenzija, masnoće u krvi, pušenje, debljina-prehrambene navike, tjelesne aktivnosti-neaktivnosti, šećerne bolesti.

Iz cjelokupnog predavanja izvučena je poruka, a to je „NAŠE ZDRAVLJE JE U NAŠIM RUKAMA“. Znači da svaki pojedinac može jednom godišnje izmjeriti krvni tlak, razinu šećera i masnoće u krvi, redovito kontrolirati tjelesnu težinu, redovito uzimati preporučene lijekove i tako na vrijeme spriječiti veće posljedice.

Nakon izlaganja dr. Krmpotić nazočnima se obratila mr. Sandra Čubelić, dr. med., spec. pedijatar, ravnateljica Županijske bolnice u Gospiću koja je konstatirala da od svih ranije navedenih bolesti obolijevaju nažalost i najmlađi . Ali za razliku od starijih kod djece i mladih možemo mijenjanjem navika i načina života utjecati na suzbijanje raznih poremećaja koji su u porastu zbog slabe fizičke aktivnosti, uzimanja nezdrave hrane i napitaka.

Na tribini su uz članove HDZ-a iz Gospića bili i zainteresirani građani koji su pohvalili održavanje tribine na ovu temu.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 52
RocketTheme Joomla Templates