Ernest Petry preuzeo dužnost župana Ličko-senjske županije

Ernest Petry preuzeo dužnost župana Ličko-senjske županije

Danas u 12 sati u zgradi Ličko-senjske županije održana je primopredaja izvršne vlasti, te je Ernest Petry preuzeo dužnost župana Ličko-senjske županije.

U svom obraćanju novi župan Ernest Petry zahvalio se na povjerenju svojoj stranci i svim građanima koji su mu ukazali povjerenje, te istaknuo da će svi načelnici i gradonačelnici u njemu imati dobrog suradnika.

–Zahvaljujem se svim nazočnima što ste svojim dolaskom na određeni način uveličali ovaj čin. Od danas ja preuzimam Ličko-senjsku županiju na temelju rezultata proteklog 2. kruga lokalnih izbora. Svi zajedno moramo raditi na unapređenju ove Županije, za dobrobit svih građana. To ćemo, između ostaloga, učiniti s boljom suradnjom s Vladom RH, povlačenjem još sredstava iz fondova EU-a. Nastavit ćemo pozitivan trend provođenja projekata koji su u tijeku, ali i potencirati neke nove projekte o kojima sam govorio i tijekom predizborne kampanje. To je zapravo najbolji način zadržavanja sadašnje demografske slike i njezino povećavanje. Opet najavljujem svim političkim snagama, i vladajućim strukturama i opoziciji, da ćete u meni imati pozitivnog partnera. Svi izabrani gradonačelnici i načelnici općina u meni će imati dobrog suradnika. To će biti moji partneri s kojima ću raditi na poboljšanju odnosa. Napominjem da ćemo svakodnevno biti u kontaktu s resornim Ministarstvima kako bi se poboljšalo povlačenje sredstava i ulaganje  na ovome području. Narednog tjedna ću sa svim županijskom pročelnicima obaviti razgovore, očekujem da mi date svoje mandate na raspolaganje, ali vjerujem da će većina od vas ostati. Ja imam pravo birati svoj tim suradnika jer u narednom periodu nas očekuje puno posla. To je normalna procedura i trena znati da nitko pri tome neće ostati bez posla, rekao je novi župan Ernest Petry.