Mara Stilinović izabrana za predsjednicu utemeljitelja HDZ-a Ličko-senjske županije

Mara Stilinović izabrana za predsjednicu utemeljitelja HDZ-a Ličko-senjske županije

Večeras je u Spomen domu Dr. Ante Starčevića u Velikom Žitniku održana izborna skupština Županijske organizacije Zajednice utemeljitelja HDZ-a “Dr. Franjo Tuđman” Ličko-senjske županije.

Nakon izbora radnih tijela nazočnima se obratio i podnio detaljno izvješće o radu Ernest Petry – predsjednik Županijske organizacije Zajednice utemeljitelja HDZ-a “Dr. Franjo Tuđman” Ličko-senjske županije koji je u obraćanju zahvalio utemeljiteljima HDZ-a na velikoj i nesebičnoj potpori utemeljitelja u njegovoj kandidaturi za župana Ličko-senjske županije, kao i na svim aktivnostima u koje su bili uključeni utemeljitelji.

U uvodnom obraćanju Petry je napomenuo da se na ovim unutarstranačkim izborima neće kandidirati za županijskog predsjednika utemeljitelja jer je kandidat za predsjednika ŽO HDZ-a Ličko-senjske županije, ali da će i dalje ostati član Županijske organizacije Zajednice utemeljitelja HDZ-a “Dr. Franjo Tuđman” Ličko-senjske županije.
Nakon provedenih izbora izabran je županijski i nadzorni odbor utemeljitelja, kao i izaslanici za Sabor utemeljitelja HDZ-a.

Po okončanju izbora održana je konstituirajuća sjednica županijskog odbora na kojoj je za predsjednicu Županijske organizacije Zajednice utemeljitelja HDZ-a “Dr. Franjo Tuđman” Ličko-senjske županije izabrana Mara Stilinović iz Gospića, dok su za potpredsjednike izabrani Ivan Dabo iz Novalje, Robert Labrović iz Otočca i Marko Nekić iz Senja, a za predsjednika Nadzornog odbora izabran je Milan Štimac.

Nakon provedenih izbora Petry je kao dosadašnji predsjednik zajednice utemeljitelja čestitao svim izabranima, te uz neskriveno zadovoljstvo dao punu potporu novoizabranoj predsjednici Mari Stilinović koja je do sada obnašala dužnost tajnice utemeljitelja.
Za novog tajnika ličko-senjskih utemeljitelja izabran je Joso Živković.

L.O.