Snažna potpora Andreja Plenkovića HDZ-u Ličko-senjske županije predvođenog Marijanom Kustićem te Ernestu Petryju – kandidatu HDZ-a za župana Ličko-senjske županije

Snažna potpora Andreja Plenkovića HDZ-u Ličko-senjske županije predvođenog Marijanom Kustićem te Ernestu Petryju – kandidatu HDZ-a za župana Ličko-senjske županije

Nakon polaganja vijenaca povodom obilježavanja 30. obljetnice pogibelji prvog hrvatskog policajca bojnika Josipa Jovića, održan je radni sastanak predsjednika HDZ-a Andreja Plenkivića s predsjednicima gradskih i općinskih organizacija HDZ-a s područja Lički-senjske županije.

Na sastanku su uz predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića nazočili Tomo Medved – zamjenik predsjednika HDZ-a koji je ujedno i ministar hrvatskih branitelja, Davor Božinović – ministar MUP-a u Vladi RH, Mario Banožić – ministar obrane RH koji je ujedno i kandidat HDZ-a za župana Vukovarsko-srijemske županije, Krunoslav Katičić – glavni tajnik HDZ-a i Mario Kapulica – savjetnik predsjednika HDZ-a.

Na sastanku je predsjednik Plenković u svoje osobno ime i u ime HDZ-a dao punu potporu Ernestu Petry na kandidaturi za župana Ličko-senjske županije za kojega je rekao da će nakon izbora Petryja za župana isti imati punu potporu u radu u suradnji s Vladom RH kako bi se realizirali svi značajni projekti vezani za razvoj gospodarstva na području Ličko-senjske županije, a u cilju ostvarivanja preduvjeta za otvaranje novih radnih mjesta i spriječavanja iseljavanja stanovništva s ovih područja.

Ujedno je naglasio da je uvjeren da će stanovnici županije prepoznati program HDZ-a kao i da će Ernest Petry biti novi župan Ličko-senjske županije.

Plenković je ujedno dao potporu Marijanu Kustiću, predsjedniku ŽO HDZ-a Ličko-senjske županije kao i svim kandidatima za gradonačelnike i općinske načelnike na području Ličko-senjske županije.

Petry je nakon sastanka za portal kratko izjavio da je iznimna čast i odgovornost dobiti bezerezervnu potporu predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića i Tome Medveda – zamjenika predsjednika HDZ-a u kandidaturi za župana Ličko-senjske županije, pozvavši se na riječi predsjednika Plenkovića da je cilj HDZ-a na predstojećim lokalnim izborima staviti stvari na svoje mjesto u Ličko-senjskoj županiji.